Open Forum

Expand all | Collapse all

Configuration Template error

  • 1.  Configuration Template error

    Posted Feb 07, 2019 09:26 AM
    ​We ran into an issue where a configuration template ABC that was made for a dimension value 123 for table 27 (Items) was modify.  When we try to do any posting an error comes up stating the error with the dimension value 123 even though the line item being posted dimension value 456 does not relate to the modify dimension value 123. (some lines were removed from configuration template ABC).

    I had a backup of the record so I had to input all the values back into record ABC that were modify so we can post again.

    Does anyone know what can cause this error or is there an error on the code itself?

    This error will stop any posting entries (Receiving, shipping, output, item journal, invoices, sales order).

    I'm sure it is related to Codeunit 408 Dimension Management, but when I check on the error it points me to the highlighted error below.  This one is for item journal codeunit 21.  If you try to post from other entries it will point to its own codeunit relating to the entries.



    ------------------------------
    Yeng Thao
    IS Manager
    Command Tooling Systems
    Ramsey MN
    ------------------------------


  • 2.  RE: Configuration Template error

    TOP CONTRIBUTOR
    Posted Feb 08, 2019 10:15 AM
    Can you provide a screenshot of the error along with what exactly you are doing when you get the error?

    ------------------------------
    Cynthia Priebe MCP, DCP
    Senior Analyst and Project Manager
    Liberty Grove Software

    Join us at User Group Focus in Houston, March 13-14, 2019.

    Woo-hoo! There is a track for Business Analysts this year.

    Join me and my co-panelists and presenters at the following sessions:
    BAN75 - Ask the Analysts
    CFO90 - Ack! My A/P Person Just Left, What Do I Do Now?

    Not for you, check out the other great content at https://www.ugfocus.com/focus/locations/houston/houston2
    ------------------------------



  • 3.  RE: Configuration Template error

    Posted Feb 08, 2019 10:36 AM
    Edited by Yeng Thao Feb 08, 2019 10:41 AM
    What I created in our test database.  We are running Nav 2013 R2.

    I created a Configuration Template and create an item card and applied this template to it.


    I decided that I am going to remove some of the Field out due to not wanting to apply it anymore the Last two.

    I created a whse item journal adjustment for an item not on hand that does not relate to to this A1.

    I run the Calc Whse Adj for the Item Journal and it pulls up the item being adjusted out.

    When I click on post I get the error.

    If I change the Item Cat Dim It prompts me to switch it back to C4 (Which it should be)

    When I run my session to see where the error is it points to Codeunit 21: Item Jnl.-Check Line



    ------------------------------
    Yeng Thao
    IS Manager
    Command Tooling Systems
    Ramsey MN
    ------------------------------



  • 4.  RE: Configuration Template error

    TOP CONTRIBUTOR
    Posted Feb 08, 2019 12:21 PM
    First of all, Configuration Templates are used to load specific fields with data. Unless you have a customization that does otherwise, the configuration template used to load data to your item card at the time is was created is not the issue.

    It is more likely that you have different dimensions assigned either the GL Accounts that this posting will use and/or the Item as Code Mandatory. I would look there first.

    ------------------------------
    Cynthia Priebe MCP, DCP
    Senior Analyst and Project Manager
    Liberty Grove Software

    Join us at User Group Focus in Houston, March 13-14, 2019.

    Woo-hoo! There is a track for Business Analysts this year.

    Join me and my co-panelists and presenters at the following sessions:
    BAN75 - Ask the Analysts
    CFO90 - Ack! My A/P Person Just Left, What Do I Do Now?

    Not for you, check out the other great content at https://www.ugfocus.com/focus/locations/houston/houston2
    ------------------------------



  • 5.  RE: Configuration Template error

    SILVER CONTRIBUTOR
    Posted Feb 08, 2019 12:51 PM
    ​Hi Yeng,

    You may be able to better understand why you are getting this error if you Debug this a little more in the "Sessions".  From the highlighted section above, set a breakpoint on the top line and use "Step Into" or F11 to step into the CheckDimValuePosting() function.  When this function returns "FALSE" you will get one of the two errors highlighted above.  Step through this function to see where/why it is returning false and that will likely be your answer.

    Thanks  -- Joe

    ------------------------------
    Joe Draeger
    Ortho Molecular Products, Inc
    Woodstock IL
    ------------------------------



  • 6.  RE: Configuration Template error

    Posted Feb 08, 2019 04:27 PM
    Joe,

    Thanks for the info.  After reviewing and looking through the codes I didn't find any errors, but what I did find out was opening up the Default Dimension table to find that one of the Item was blank with the Code.  I removed it from the Default Dimension and posting went through.

    Thanks,

    ------------------------------
    Yeng Thao
    IS Manager
    Command Tooling Systems
    Ramsey MN
    ------------------------------



If you've found this thread useful, dive deeper into User Group community content by role